Kunstgras

Kunstgras in de tuin of op balkon
Kunstgras is een mooie aanvulling op elk gebied en tegenwoordig zijn er veel duurzame stijlen die eruit zien en aanvoelen als gezond gras. Maar wist je dat kunsgras ook ideaal is voor oppervlakken boven de grond? Het gemak en de veelzijdigheid van dit gras maakt het een uitstekende keuze voor bijna elk gebied, inclusief daken, patio’s en balkons. Waarom is kunsgras perfect voor daken, veranda’s, veranda’s en meer? Het is niet nodig om kunstgras te trimmen of water te geven, dus het kan vrijwel overal worden geplaatst met zeer weinig onderhoud. Het kan ook op maat worden gesneden en gevormd om rond obstakels te passen. De unieke constructie van kunstgrasmaterialen zorgt voor een goede waterafvoer en warmteverdeling, dus waar het ook wordt geplaatst, het blijft het hele jaar door comfortabel en droog. Omdat het anorganisch is, hoef je je geen zorgen te maken over ongedierte of het bijgesneden houden. Bedenk hoe kunsgras de uitstraling van je huis of bedrijf kan verbeteren.

Op het dakterras

Woon je op de bovenste verdieping van een stedelijke oase of heb je een huis met een plat dak, dan kun je eenvoudig een gekwalificeerde specialist kunstgras laten leggen over reguliere dakbedekkingsmaterialen. Deze benaderingen geeft je een klein gebied voor recreatie en privacy als je dat wilt. De voordelen van het leggen van kunsgras op je dak zijn:

-Verhoogt de temperatuur van het gebouw niet
-Geproduceerd gras wordt niet beschadigd door hagel, regen, sneeuw of ijs
-Hiermee kun je een kleine oase creëren waar je kunt ontspannen en genieten van de zon
-Hiermee kun je de extra ruimte op een constructieve manier gebruiken
-Verbetert de aantrekkingskracht en waarde van je eigendom op straat
-Helpt het gebouw te isoleren voor een energiezuinigere ruimte
-Bij het aanleggen van dit gras op een plat dak wordt het gebruik van PDS-tegels aanbevolen om schade door overmatige wateropbouw onder de grasmat te voorkomen. Deze tegels vormen een afvoerkanaal tussen het dak en de grasmat waardoor water kan weglopen en weglopen, waardoor het niet lang in gebieden kan blijven staan. Je dakdekker kan je adviseren over de beste en meest kosteneffectieve manier om mooi kunstmatig gras op je dak aan te brengen dat vele jaren en elk seizoen meegaat.

Op de patio / veranda

Kunstmatig gras kan worden gebruikt op patio’s en veranda’s als een stevige afdekking, of kan worden gevormd tot een ontwerp dat kan worden gebruikt in combinatie met straatstenen, marmeren tegels of andere landschappelijke materialen. Je veranda of terras wordt vaak gereserveerd als een plek om te ontspannen en te genieten van het buitenleven zonder je echt te ver van het huis te wagen. Dit gras op je terras kan je het gevoel geven dat je het gras onder je voeten hebt zonder dat je een grote tuin hoeft te onderhouden. Als het gebied vuil wordt, kan het gemakkelijk worden afgespoten. En je hoeft je geen zorgen te maken over ongedierte, aangezien dit gras vrijwel onverwoestbaar is en ongewenste wezens afstoot. Stel je je eens voor hoeveel uren plezier jij en je gezin kunnen beleven op je nieuwe en verbeterde terras, met de toevoeging van dit gras. Er zijn kleuren en grasstijlen die passen bij elke bestaande tuinbedekking en woninginrichting.

Kunstgras op het balkon

Als je in een appartement of condominium woont, heb je misschien niet echt een tuin in de traditionele zin van het woord. Toch wil je buiten genieten en je toch al kleine ruimte uitbreiden om gasten te ontvangen. Door dit gras op je balkon aan te leggen, krijg je het gevoel een tuin te hebben zonder het gedoe van maaien, trimmen, harken en onkruid wieden. Afhankelijk van de grootte van het balkon kun je een deel ervan turf en het andere deel cement laten, zodat je het beste van twee werelden krijgt. Het leuke aan het gebruik van kunstgras op een balkon is dat het op bijna elk gebied kan worden gesneden. Er zijn veel ontwerpen om uit te kiezen, inclusief het type kunstgraskleuren en -texturen.